Steungezin iets voor jullie?

Joba Vluchtelingenwerk
Joba Vluchtelingenwerk is een dienst die begeleid zelfstandig wonen aanbiedt aan niet-begeleide buitenlandse minderjarigen.  Dit zijn minderjarigen die zonder ouders, voogd of pedagogische verantwoordelijke naar ons land zijn gevlucht. De redenen zijn uiteenlopend, gaande van oorlog, uitbuiting, etnische verschillen tot angst voor vervolging omwille van politieke of religieuze overtuigingen. Vaak zijn de ouders vermist, opgepakt of vermoord en konden de kinderen nog in veiligheid worden gebracht door te vluchten.
Het is echter geen simpele opgave om als jongere alleen zelfstandigheid op te bouwen zonder steun van familie of vrienden die vaak aan de andere kant van de wereld zijn.  Deze jongeren hebben vaak nood aan een vertrouwensvolle steunfiguur in hun leven. Dit zijn mensen die hun gezin, hun thuis … een stuk openstellen voor één van hen. Het is de bedoeling dat het steungezin de jongere een stuk warmte en genegenheid biedt en af en toe samen leuke activiteiten plant. Zo krijgt de jongere de kans om een netwerk op te bouwen en even los te komen van hun dagelijkse zorgen.

Contactgegevens :
Joba Vluchtelingenwerk, Golfstraat 62, 2610 Wilrijk – 03/899 32 51 phaedravanloock.jobavlw@vzwkiosk.be

Vzw Domo – Antwerpen
Domo is een vrijwilligersorganisatie die kwetsbare ouders en hun kinderen in moeilijke situaties wil ondersteunen.  De vrijwilligers bij Domo doen dit door op regelmatige basis bij een gezin langs te gaan. Wat daar gebeurt, is telkens in overleg met de betrokken ouders.

Contactgegevens:
vzw Domo Antwerpen, Mouterij 41, 2070 Zwijndrecht – 0499/73 36 30

domo-antwerpen@hotmail.com

Binnenkort kan u ook de website van Domo Antwerpen raadplegen.